Analog Awareness Walk

Wat is het meest primaire verschil tussen digitale en analoge fotografie? Juist, het uitgestelde moment van terug kijken en de beperking van de aantal opnames. Dit zorgt ervoor dat je meer gefocust bent op het zien in het moment in plaats van alles te schieten wat los en vast zit want er zit toch iets goeds tussen.

Bij de Analog Awarness Walk focussen we dus op die manier van zien en vieren daarnaast het analoge fototechniek. Tijdens de walk verkennen we de stad op een fotografische manier waarbij het nadruk ligt op kijken. U krijgt ook tips en tricks tijdens het fotograferen en gezellig praten over analoge camera’s komt ook zeker aan bod.

Deelnemers zijn welkom om hun eigen analoge camera mee te nemen en daarmee de walk te doen. Voor de gene die een extra uitdaging willen zijn er ook focus free camera’s beschikbaar voor een meerprijs die voorzien worden van een rolletje kleuren film.

Na de walk krijgt u ook toegang tot een forum groep waar we elkaar de gemaakte foto’s kunnen laten zien en bespreken. Zo is er genoeg tijd om de foto’s te ontwikkelen en te verwerken. Mocht u zelf geen mogelijkheid hebben om de foto’s te laten ontwikkelen of te scannen dan kan dat door Foto Guru ook worden verzorgd. Indien dit het geval is, graag van te voren aangeven bij het inschrijven.

De eerst voglende Analoge Fotowalk zal in Den Haag en Rotterdam worden georganiseerd.

Inschrijfkosten met gebruik van eigen camera en film: EUR 25
Inschrijfkosten met gebruik focus free analoge camera + 1 rol 35mm film: EUR 35

Extra kosten voor ontwikkelen en scannen van de door u geschoten film (BW/C41): EUR 10 + eventueel verzendkosten.