Lezing Analoog in Digitale workflow

Digitale fotografie heeft voor veel mensen het analoge process volledig verdreven. Dit ondanks de traditie, creatieve mogelijkheden en rijkdom die in het chemische proces te vinden is. Voor veel mensen is het een dood medium, te moeilijk, intimiderend of gewoon buiten hun besef.

Dit terwijl het enerzijds een zeer laagdrempelig manier van fotograferen kan zijn en anderzijds een enorme toevoeging zijn aan je proces. Net als met alles in fotografie, het is net zo moeilijk als je het zelf maakt. Het begin ligt bij het oppakken en doen. Analoge camera’s zijn voor een prikkie te krijgen en een rolletje film is ook geen wereld bedrag.

Het volgende stap van dit proces is waardoor je echt zelfvertrouwen kan krijgen in fotografie en je vaardigheden. Je leert daadwerkelijk kijken, het licht zien en vertrouwen zonder dat je continue op je scherm hoeft te kijken. Het geeft je ook rust en efficientie doordat je elke shot in je portemone kan voelen.

Wat film ook biedt is een totaal andere beeldtaal dan wat digitaal je biedt. Een digitale foto is gemaakt van blokjes, er is niets organisch aan terwijl analoge fotografie een chemisch proces blijft. Er is veel meer ruimte voor toeval en inbreng. Je digitale camera blijft altijd het zelfde beeld leveren, terwijl een analoge camera bij elke rol film een compleet nieuwe uitstraling kan geven…. #nofilter.

Deze lezing zet in een avond uiteen hoe je het analoge process kan integreren op een manier wat je dichter bij fotografie brengt, zonder dat je een chemicus hoeft te worden en de gevreesde doka is ook geen must, slechts een toevoeging.

  • Prijs masterclass: EUR 150
  • Duur masterclass: Twee lessen van 2 uur
  • Masterclass wordt opgevolgd met een feedback correspondentie op eigen toepassing na twee week

Inschrijven: Inschrijvingen zijn op dit moment gesloten