Cursus Monochrome Fotografie

Nee, niet monotoon, maar fotografie waarbij het beeld getoond wordt in de toonwereld van een kleur. Het meest bekende voorbeeld is zwart-wit fotografie. Maar je kan ook denken aan cyanotypen of sepia. Dit soort fotografie haalt zijn kracht voornamelijk uit de contrast van tonen en de pure gevoel door het ontbreken van verschillende kleuren. Hierdoor voelen ze tijdloos aan en spreken tot een andere gevoelswereld.


Echter kan monochroom niet zonder kleuren bestaan aangezien ‘onze’ wereld niet zwart-wit is opgebouwd. De beheersing van die geregistreerde kleurwereld en de kennis van contrast vorming is de basis voor monochrome fotografie. De volgende stap is het controle nemen over de rest van de beeldelementen om tot een krachtige beeld te komen. Net zoals met onze zintuigen, als een wegvalt wordt de rest versterkt.

Tijdens deze cursus gaan we in op zowel digitale als analoge kant van monochrome fotografie en verdiepen we ons onder andere ook in de kleurtheorie die nodig is je contrast en tonaliteit te verrijken.

  • Prijs masterclass: EUR 175
  • Duur masterclass: Vier lessen van 2 uur
  • Masterclass wordt opgevolgd met een feedback correspondentie op eigen toepassing na twee weekInschrijven: Inschrijvingen zijn op dit moment gesloten